Autoschade aan achterkant
Schadeverleden auto achterhalen
June 21, 2017

Autohistorie check

import autokeuring

https://c1.staticflickr.com/6/5321/30527676084_9115be47ee_z.jpg

Als je een tweedehands auto gaat kopen, dan is het verstandig om de geschiedenis van de auto te checken. De auto historie opvragen helpt je namelijk uit te vinden wat het precieze verleden van de auto is en wat de gevolgen hiervan zijn op de huidige dagwaarde. Wil je de auto historie controleren, dan heb je alleen maar het kenteken van de auto nodig. Je vraagt dus in feite eigenlijk de kentekenhistorie op. Dit kun je bijvoorbeeld doen via het RDW.

 

Kenteken opvragen auto en historie auto checken

Als je het kenteken van de auto nog niet weet zal je deze moeten opvragen. Je kunt het kenteken gewoon online invoeren en kiezen uit diverse rapporten. Een deel van de gegevens is gratis, voor bepaalde aanvullende informatie wordt een klein bedrag gerekend. Dit bedrag weegt echter niet op tegen de extra kosten die je zult overhouden aan een miskoop. Bij het kopen van een auto is in ieder geval het opvragen van de kilometerstand slim. Hiermee wordt namelijk veel gesjoemeld. Daarnaast is het verstandig om een historie kenteken op te vragen over geleden schade. Gratis schade verleden opvragen is niet mogelijk, maar voor ongeveer 10 euro krijg je een rapport waarin staat welke schade een auto heeft geleden. Via de kentekencheck zie je ook meteen of een auto ooit gestolen is geweest.

 

Auto importeren

Het importeren van tweedehands auto’s uit het buitenland wordt steeds populairder, vanwege de gunstige prijzen. Dit kun je zelf doen of via een dealer. Een Duitse auto importeren kan bijvoorbeeld heel aantrekkelijk zijn. Een kentekencheck is dan echter niet altijd mogelijk. In plaats daarvan kun je een check doen aan de hand van het chassisnummer. Door deze check te doen maak je de kans zo groot mogelijk dat je een betrouwbare auto koopt waarvan je lang plezier zult hebben. Houd hierbij ook met de BPM van een voertuig. Klik dan op het volgende om te achterhalen wat is bpm bij auto?

 

 

Comments are closed.