import autokeuring
Autohistorie check
June 21, 2017
Autoschade herstel
Wat is een schadeauto?
June 21, 2017

Schadeverleden auto achterhalen

Autoschade aan achterkant

Als je een tweedehands auto gaat kopen, dan is het heel verstandig om het schadeverleden van de auto te checken. Er zijn namelijk nogal wat schade auto’s in omloop en niet elke verkoper vertelt eerlijk dat de wagen in het verleden schade heeft gehad. Gelukkig kun je de schadehistorie heel gemakkelijk opvragen met de RDW schade check, die is gekoppeld aan de kentekencheck. Je hebt enkel het kenteken nodig van de auto die je op het oog hebt. Die voer je online in en je hebt direct veel nuttige informatie over het autoverleden.

Gratis schade check

Het schadeverleden auto gratis opvragen is op deze manier niet mogelijk, maar voor minder dan 10 euro kun je een rapport opvragen. Het schadeverleden opvragen is deze kleine investering absoluut waard, want je voorkomt hiermee dat je onverwacht voor vervelende extra (reparatie)kosten komt te staan. Door het opvragen van het kenteken verleden kun je bovendien ook andere, bijzonder nuttige informatie boven water krijgen. Zo staat in het rapport bijvoorbeeld de huidige kilometerstand van de auto en ook de dagwaarde. Het terugdraaien van de kilometerteller komt vaak voor, om zo de prijs voor de auto hoger te kunnen houden. Het is daarom verstandig om dit ook te checken voordat je overgaat tot een aankoop. Een kenteken opvragen auto is dus altijd een goed idee.

 

Negatief schaderapport

Moet je altijd afzien van de koop als een auto ooit schade heeft gehad? Nee, dat hoeft niet. Soms gaat het om zeer beperkte schade, zoals een klein deukje. De auto kan dan prima worden gekocht. Het schaderapport zal aangeven hoe zwaar de schade is geweest en waar deze zich bevond. Bij zeer zware schade is het wellicht beter om een andere auto uit te kiezen. Auto’s die ooit schade hebben gehad zijn vaak wel goedkoper, dus wat dat betreft aantrekkelijk.

Comments are closed.