Autoschade aan achterkant
Schadeverleden auto achterhalen
June 21, 2017
Directe afhandeling voor een schadeformulier of factuur
March 14, 2018

Wat is een schadeauto?

Autoschade herstel

De naam schadeauto spreekt eigenlijk voor zich. Schadeautos zijn namelijk beschadigd geraakt tijdens een ongeval of ongeluk. Vaak gaat het om grote schade waarvoor zware reparaties benodigd zijn geweest. Schade voertuigen kunnen echter wel gewoon verkocht en gekocht worden. Hierbij dient wel de verkoopprijs voor de schade wagens op de correcte manier te worden vastgesteld. Bovendien moet je de koper altijd inlichten als een wagen voor 1.500 euro of meer aan schade heeft gehad. Zo kan de koper beslissen of hij wel een schade auto wil kopen of niet.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Schade.JPG

Schade auto herkennen

Een schadeauto herkennen gaat meestal niet op het oog. Soms kun je aan de lak zien of er schade is geweest aan de auto. Je ziet dan dat bepaalde delen opnieuw zijn gespoten, waardoor er wat kleurverschil kan zijn. De gemakkelijkste en meest betrouwbare manier om het schadeverleden van een auto te achterhalen is een kentekencheck te doen, zoals via de RDW. Je hebt enkel het kenteken van de auto nodig om het schaderapport op te vragen. Zo kom je erachter welke schade een auto heeft gehad, op welke plek en hoe ernstig de schade was.

 

Schade aan auto, afzien van koop?

Beschadigde auto’s kun je gewoon kopen, mits de schade destijds vakkundig is verholpen. Je hebt wel het recht om te weten dat er schade is geweest, ook omdat je de auto dan voor een lagere prijs zou moeten kunnen kopen. De kosten schade auto zijn dus lager dan die voor een auto die nooit ernstige schade heeft geleden. Als een auto in het verleden total loss is verklaard, dan kan het wel verstandig zijn om een andere wagen te kiezen. Als je een kentekencheck gaat doen, let dan overigens niet alleen maar op het schadeverleden, maar ook op de kilometerstand en de huidige waarde van de auto. Dit is heel nuttige informatie, omdat je zo weet of de kilometerteller niet is teruggedraaid en of je wel een eerlijke prijs voor de auto betaalt.

https://c1.staticflickr.com/8/7650/16958765940_8c1f6e8319_b.jpg

Comments are closed.