Autoschade herstel
Wat is een schadeauto?
June 21, 2017
Ruitvervangen met milieusticker
Milieusticker en een ruitvervanging, hoe werkt dat?
October 9, 2018

Directe afhandeling voor een schadeformulier of factuur

Indien u autoschade heeft opgelopen, kunt u bij uw verzekering een schadeformulier opvragen. Indien u deze meeneemt zodra u bij ons komt voor de reparatie van uw auto, vullen wij deze gelijk voor u in, zodat u deze zodra u thuis bent gelijk naar uw verzekering kunt sturen. Wij geven u ook advies over het claimen van schade bij uw verzekering. Indien u slechts minieme schade aan uw auto, raden wij u aan het bedrag zelf te betalen. Dit is in de meeste gevallen goedkoper, aangezien uw premie verhoogd zal worden indien u het bedrag claimt bij de verzekering. Wij voorzien u van advies over claimen en de financiële kant van het verhaal. Indien u een bedrijfsauto heeft, kunnen wij voor u ook een factuur opmaken, indien uw werkgever de schade vergoed.

Tevens helpen wij u ook met advies over welke schade u kunt claimen bij uw verzekering. Zelfs als uw auto total loss is verklaard is, kunt u bij ons een leenauto verkrijgen. Samen met u zoeken wij dan uit of u in aanmerking komt voor een gelijkwaardige autoregeling. U krijgt van uw verzekering dan voldoende geld om een nieuwe auto aan te schaffen. Wij zullen u dan gelijk in ons systeem invoeren met de gegevens van uw nieuwe voertuig.

U kunt de volgende zaken claimen bij uw verzekering:

 • Stormschade

  • Indien u beperkt casco of volledig casco verzekerd bent (met alleen een WA-verzekering kunt u geen stormschade claimen). Tevens is het bedrag wat u terug krijgt van uw verzekering afhankelijk van uw dekking.
  • Indien er een windkracht 7 of hoger stond op het moment dat de schade aan uw auto gedaan is.
  • Tips:
   • Maak foto’s van de schade en vermeld hierbij het tijdstip. Hierdoor kan later worden teruggezocht naar de windkracht die op dit moment aanwezig was.
   • Meld schade zo spoedig mogelijk bij uw verzekeraar en bij ons. De kans is dan groter dat de verzekering de schade zal vergoeden.

 

 • Ruitschade

  • Ruitschade wordt bijna altijd vergoed bij uw verzekering
  • Bij reparatie is het gebruikelijk dat het eigen risico gedeeltelijk of geheel komt te vervallen. Dit verschilt echter wel per verzekering.
  • Bij vervanging van de ruit zal dit bedrag vallen onder uw eigen risico. Sommige verzekeringen halveren echter het eigen risico indien u uw ruit laat vervangen bij een aangesloten reparatiebedrijf. Overleg dus goed met uw verzekering.

verzekering claim

 • Tweezijdige schade

  • Schadevergoeding bij tweezijdige schade is afhankelijk van de schuldige en de dekking van de autoverzekering.
   • Indien de andere partij schuldig is, hoeft u niet te claimen. De andere partij claimt bij zijn/haar verzekering de schade voor beide partijen. Indien u de schuldige bent of de schade niet te verhalen is bij de andere partij, zult u het eigen risico moeten betalen. Echter bieden enkele verzekeringen de service om het eigen risico niet te betalen indien u naar een bij de verzekering aangesloten bedrijf gaat om uw schades te laten repareren.
   • Tevens verschilt de dekking per verzekering. Hieronder een kort overzicht:
    • WA-verzekering
     • Alleen schade die bij de andere partij veroorzaakt wordt, wordt vergoed door de verzekering
    • Beperkt casco verzekering
     • Schade van de andere partij en specifieke schade aan uw eigen auto worden vergoed.
    • Allrisk verzekering
     • Schade van de andere partij en (bijna) alle schades aan uw voertuig worden vergoed

 

 • Eenzijdige aanrijding

  • Bij een eenzijdige aanrijding zijn geen andere weggebruikers betrokken. Het gaat om een aanrijding met een boom, paaltje of ander object. De vergoeding van de verzekering hangt af van de dekking. Met een WA-verzekering wordt geen schade vergoed, met een beperkt casco verzekering alleen specifieke onderdelen. Alleen bij een allrisk verzekering wordt de schade (bijna) gegarandeerd vergoed.
   • Geen allrisk verzekering? Dan moet u eigen risico betalen!

 

 • Brandschade

  • Onder brandschade valt schade aan de auto die is ontstaan door brand in of buiten de auto. Afhankelijk van de schade kan de reparatie vergoed worden door de verzekering.
   • Is de auto total loss verklaard? Dan heb je recht op een vergoeding. Echter is deze wel afhankelijk van de vergoedingsregeling van uw verzekeraar. Heb je echter niet de goede autoverzekering én is de brand de schuld van een andere partij? Dan kunt u die partij aansprakelijk stellen om de schade te vergoeden.
   • Heeft de auto alleen een reparatie nodig? Dan stelt de verzekeraar het schadebedrag vast. U kunt de auto laten repareren zodra de verzekeraar akkoord is met het kostenplaatje. De reparatie na de brand wordt dan vergoed door uw verzekering.
   • Moet u nog verder op reis? Dan kunt u een leenauto krijgen van uw verzekering, indien u hiervoor verzekerd bent. Het transport van uw auto naar een garage of schroothoop zal vergoed worden door uw verzekering.

 

 • Diefstal

  • Bij diefstal kunt u op meerdere manieren een bedrag claimen bij uw verzekering. Hier volgt een klein stappenplan zodra uw auto gestolen is:
   • Doe direct aangifte! Hiervoor heeft u het kentekenbewijs en uw verzekeringsgegevens nodig. Bel dan naar het Aangifteloket Gestolen Voertuigen via 088-0087444. Stel daarna de politie en uw verzekering op de hoogte dat uw auto is gestolen. Zo voorkom je dat je aansprakelijk wordt gesteld voor overtredingen die de dief heeft gedaan. Tevens hoeft u vanaf het moment dat u de verzekering, politie en het Aangifteloket Gestolen Voertuigen heeft geïnformeerd, geen wegenbelasting en premie voor de autoverzekering meer te betalen. U heeft de auto namelijk niet meer in bezit. Het verschilt per verzekeraar of u recht heeft op vervangend vervoer. In veel gevallen wordt een huurauto (deels) vergoed. U kunt deze huurauto bij ons huren, wij verzorgen dan de administratie met de verzekering om u te ontlasten.
   • Controleer uw verzekering. Een WA-verzekering dekt geen schade indien uw gestolen auto schade oploopt. Met een beperkt casco of een allrisk verzekering wordt opgelopen schade wel vergoed door uw verzekering.
   • Controleer welk bedrag u krijgt van uw verzekering indien uw auto niet binnen 30 dagen is teruggevonden (dit geldt NIET bij een WA-verzekering, deze vergoed diefstal namelijk niet). Er zijn 4 mogelijke manieren waardoor berekend wordt hoeveel geld u krijgt van uw verzekering. Deze staan hieronder genoemd.
    • Nieuwwaarderegeling
     • U krijgt een bedrag waarmee u dezelfde auto nieuw kunt kopen.
    • Aanschafwaarderegeling
     • U krijgt het bedrag dat u heeft betaald voor uw tweedehandsauto.
    • Gelijkwaardige autorekening
     • U krijgt een bedrag om een gelijkwaardige auto aan te schaffen.
    • Dagwaarderegeling
     • U krijgt de waarde van uw gestolen auto direct uitbetaald
    • Indien de auto terug wordt gevonden, bent u verplicht het door de verzekering vergoedde bedrag terug te storten. Handig om te weten is dat autodiefstal (in principe) niet ten koste gaat van de no-claimkorting.

 

 • Schade door zomerbanden in de winter

  • Indien u in de winter een ongeval krijgt doordat u geen grip heeft door zomerbanden, zal dit alsnog vergoed worden door de verzekering. Dit komt omdat in Nederland winterbanden niet verplicht zijn. Dit heeft dus ook geen gevolgen voor de aansprakelijkheid bij het ongeval.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *