auto reparatie
Deze garanties bieden wij onze klanten
October 25, 2018
APK keuring auto
Hoe kom ik de APK door?
November 19, 2018

Kentekenplaat verloren of gestolen, wat nu?

Kenteken 3 keer verloren

Mocht het nou voorkomen dat u een klein ongeval heeft waardoor dat u uw kentekenplaat beschadigd raakt of dat u deze zelfs verliest, dan kunt u de volgende stappen ondernemen om dit correct af te handelen.

Waar bent u uw kentekenplaat kwijt geraakt? Het makkelijkste is natuurlijk om terug te denken waar u uw kentekenplaat verloren bent. Misschien is deze uit de houder gevallen tijdens het wassen van uw auto of doordat een fietser per ongeluk tegen uw auto aan is gereden. Zoek direct om de auto heen zodra u merkt dat u een of meerdere kentekenplaten verloren bent. Indien uw kentekenplaat per ongeluk uit de houder is gevallen, zal deze hoogstwaarschijnlijk dicht in de buurt van uw auto bevinden.

 

kenteken vervangen na verlies

 

Kentekenplaat toch niet gevonden?  Dan is het noodzaak om nieuwe kentekens aan te vragen bij een RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Let wel op dat u hiervoor uw kentekenbewijs en een geldig legitimatiebewijs nodig heeft. Ook al bent u maar 1 kentekenplaat van uw auto kwijt, dan ontvangt u alsnog 2 kentekenplaten van de fabrikant. Dit is om te voorkomen dat anderen mogelijk uw oude kentekenplaten gebruiken op een ander voertuig. Met behulp van een duplicaatcode op de nieuwe kentekenplaten wordt gegarandeerd dat overtredingen op uw oude kentekenplaten niet onder uw verantwoordelijkheid meer valt. Zodra u de nieuwe kentekenplaten heeft ontvangen, raden wij u aan om deze zo spoedig mogelijk te monteren op uw auto.

Wachtende op de nieuwe kentekens raadt de RDW (RijksDienst voor het Wegverkeer) om direct aangifte te doen bij de politie, echter is dit niet verplicht. Toch raadt de RDW dit aan omdat het mogelijk is dat uw kentekenplaten gestolen zijn. Als u beide kentekenplaten verloren bent, is dit een duidelijk teken dat het om diefstal gaat. Indien de daders uw kentekenplaten gebruiken en verkeersovertredingen begaan, zal dit als eerste bij u terecht komen. Als u direct aangifte doet, ligt vanaf dan vast dat mogelijk anderen op uw kenteken rijden. U bent dan niet meer aansprakelijk voor schades en overtredingen met de oude kentekenplaten. Let wel op dat u ook aan uw verzekering door geeft dat uw kentekenplaten gestolen zijn. De verzekering kan hier dan rekening mee houden als u een schadeclaim ontvangt van een derde partij.

Wilt u voorkomen dat u uw kentekenplaten verliest? Dan kunt u bij ons terecht! Wij zetten uw kentekenplaten steviger vast aan de hand van richtlijnen van de ANWB, BOVAG, RAI en RDW. De kans dat u uw kentekenplaten verliest is dan beduidend minder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *